Skellefteå

Ansökan om att arbeta som röstmottagare val 2022

Här kan du som inte arbetat som röstmottagare i Skellefteå kommun under de senaste valen ansöka om att arbeta som röstmottagare.

 

Har du tidigare arbetat som röstmottagare kommer du kunna bekräfta din plats under fliken "Min placering" när vi öppnar för den funktionen.

 

Som röstmottagare kan du arbeta under hela förtidsröstningsperioden eller enbart under valdagen. Valet hålls den 11 september 2022. Förtidsröstningsperioden pågår under dagtid från 24 augusti till 11 september 2022. 

 

Nedan följer exempel på vad röstmottagare arbetar med under röstmottagningen:

  • Placera valsedlar i valsedelställen och hålla ordning på valsedlarna
  • Hantera köer som kan uppstå vid exempelvis valskärmar och avskärmningar
  • Informera väljare och säkerställa att de är ensamma bakom avskärmningen när de tar valsedlar och valskärmen när de gör i ordning sin röst
  • Vid behov hjälpa en väljare att ta valsedlar eller att göra i ordning sina röster under tystnadsplikt
  • Dela ut valkuvert
  • Ta emot väljarens röster och pricka av i röstlängden
  • Granska förtidsröster
  • Räkna röster efter avslutad röstmottagning

 

På valdagen tjänstgör du från ca kl. 07.30, med flera raster, tills dess att alla röster är räknade sent på kvällen. Om du blir erbjuden en placering som röstmottagare kommer du även genomgå en obligatorisk utbildning.

 

Familjemedlemmar placeras i olika val- och röstningslokaler i så stor utsträckning som möjligt. Röstmottagare kommer placeras så nära sin bostadsadress som möjligt.

 

Vi vill att du lämnar minst en referens i din ansökan. Det ska framgå namn, telefonnummer och e-postadress till referensen. Om du inte har någon tidigare arbetslivserfarenhet kan referensen vara t.ex. en lärare. Är du anställd i kommunen behöver du inte ange en referens utan det räcker att  du skriver vilken avdelning du arbetar för. 

 

Under telefonnummer 1 anger du det nummer du lättast nås på under dagtid.

 

Du bör ha tillgång till en dator och gärna ha en e-postadress då Valkansliet främst kommunicerar via e-post. Samt att en del av utbildningen som Valmyndigheten ansvarar för ska göras på dator. Du behöver även ha ett Bank-id för att kunna logga in på fliken "Min sida". Där kommer du t.ex. kunna administrera dina kontaktuppgifter och ändra din utbildningsdag.  

 

Vi behandlar alla ansökningar löpande och du bör ha blivit kontaktad för en kortare intervju på telefon angående din ansökan senast i slutet på april.

 

Valnämnden är ansvarig för att de personuppgifter du lämnar här behandlas i enlighet med gällande lagstiftning. Uppgifterna registreras och behandlas för att vi ska kunna administrera din ansökan och ditt eventuella uppdrag som röstmottagare samt för utbetalning av arvode. När du skickar in din ansökan godkänner du att dina uppgifter registreras och hanteras.


Hemtelefon eller alternativt mobilnummer
Endast ett primärt mobilnummer i denna ruta
Tillgång till bil
Önskar arbeta
Välj ett eller flera av alternativen
Det får ej vara en anhörig eller närstående! Det kan vara en tidigare kollega, chef, lärare, kurskamrat eller liknande. Arbetar du på kommunen behöver du inte ange en referens utan det räcker om du anger vilken avdelning du arbetar för.
Här anger du dina språkkompetenser och ev. önskemål om placering
Jag bekräftar att mina personuppgifter behandlas